Tunteet ovat paras mittari sen suhteen, mitä on odotettavissa tulevaisuudessa, sillä luomme tulevaisuuttamme tässä hetkessä. Epäilevästä ja pelokkaasta tunnelmasta, kontrollista tai psyykkisen vetäytymisen tilasta käsin tämä ei ole mahdollista.

Kysymyksiä johtajalle/esimiehelle:

  • Miksi haluat toimia johtajana? Mitä ajattelet ja tunnet niitä ihmisiä kohtaan, joita johdat?
  • Kuinka korvaamattomaksi koet itsesi, rehellisesti ottaen?
  • Mitä ihailu sinulle merkitsee?
  • Millainen on ihmiskäsityksesi? Mitä ajattelet ihmisyydestä? Mihin ihmiset mielestäsi tarvitsevat johtamista?
  • Mitkä ovat olleet elämäsi vaikeimmat tapahtumat ja miten ne ovat kasvattaneet sinua?
  • Millä tavoin edistät ihmisten tarvetta kuulua yhteisöön?
  • Millaista on ajankäyttösi? Onko sinussa joustoa ja herkkyyttä auttaa johdettaviasi tunnistamaan omaa tilannettaan ja pysähtyä kohtaamaan heitä, kun tarve vaatii?
  • Miten pidän huolta psyykkisestä, henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistasi?


Johdon ja esimiesten työnohjaus, mentorointi ja coaching

Tavoitteena on, että johtajana ja esimiehenä kasvaminen näkyy olemuksessa, keskittymisessä ja arjen vuorovaikutustilanteissa sekä lisää johtajan itsensä ja häntä lähellä olevien hyvinvointia. Omalla läsnäolollaan johtaja vaikuttaa koko työyhteisön energiaan, luottamukseen ja innostukseen luoda tulevaisuutta.

Esimiesten ja johtajien työnohjauksen, mentoroinnin ja coachingin teemat syntyvät yhteisissä keskusteluissa. Työskentelyssä voidaan pureutua arjen johtamiseen ja keskeisiin johtamistilanteisiin. Keskeistä johtamisen kehittymisen kannalta on kuitenkin ihmisenä kasvaminen.  Tämä edellyttää halua tutkia omaa johtajapersoonaa.

Kyky arvioida omia voimavarojaan, kuunnella itseään ja omia tarpeitaan sekä ymmärtää omaa stressikäyttäytymistään ovat johtajalle ja esimiehelle tärkeitä ominaisuuksia. Vasta kun johtaja tuntee omaa tunnemaailmaansa ja aitoja motiivejaan, hän pystyy vaikuttamaan niihin omissa johdettavissaan. Tulevaisuuden johtaminen ei ole enää hierarkiaan ja asemaan perustuvaa joko–tai-toimintaa, vaan se on ennen kaikkea erilaisuuden hyväksymistä ja kontrollista vapautumista.

TIIMIT JA TYÖYHTEISÖ

Teemoina läsnäolo ja keskittymisen taidot, toimiva vuorovaikutus, kyky huomioida tunteet, stressikäyttäytymisen tunnistaminen ja siitä vastuun ottaminen, yhteisöllisyyden kokeminen. Nämä kaikki tekijät vaikuttavat keskeisesti työhyvinvointiin.

Tavoitteina löytää omasta hyvinvoinnista huolehtimisen työkalut ja ymmärrys sekä hyväksyntä ihmisten erilaisuutta kohtaan.

ESIMERKKEJÄ TYÖSKENTELYMENETELMISTÄ (valitaan tilanteen mukaan)

  • Visualisointi- sekä läsnäolo- ja mindfullnesharjoitukset auttavat pysähtymään ja olemaan läsnä, avaavat tiedostamattomia unelmia ja luovuutta, lisäävät energiaa, auttavat tunnistamaan tunteita, ennaltaehkäisevät stressiä, auttavat tunteiden ja järjen vuorovaikutuksessa.
  • Draamatyöskentely auttaa ymmärtämään reaktioita erilaisten ihmisten suhteen, auttaa tunnistamaan omaa rajoittuneisuuttamme, mahdollistaa uusien puolien löytämisen itsestämme, auttaa tunnistamaa, ymmärtämään ja jakamaan tunteita.
  • Rooliharjoitukset auttavat tunnistamaan eri puolia itsessämme, antaa tietoa siitä, kuinka joustavia olemme vuorovaikutustilanteissa, auttavat katsomaan asioita toisen henkilön näkökulmasta, lisäävät myötäelämisen taitoa.
  • Erilaiset kehotekniikat auttavat tunnistamaan tunteita ja niiden takana olevia tarpeita, vapauttaa kehoon kertynyttä stressiä.

Kaikki valmennusohjelmat suunnitellaan yrityskohtaisesti ja ne aloitetaan aina lähtötilanteen kartoituksella. Tavoitteena on todellinen muutos, jota ei saavuteta älyllisyyteen tai uusimpiin johtamisoppeihin painottuvilla luennoilla